Celien Hermans moet iets van het hart: "Heb het daar ontzettend moeilijk mee"
LHX
Celien Hermans moet iets van het hart: "Heb het daar ontzettend moeilijk mee"
Foto: Photonews

Al heel haar leven worstelt Celien Hermans met haar gewicht. Momenteel heeft ze echter een heel gezonde levensstijl.

Celien Hermans sport enorm veel. Twee à drie keer per week doet ze krachttraining, en daarnaast gaat ze ook een of twee keer lopen én regelmatig wandelen.

Ze is met andere woorden erg in vorm, wat ook een positieve impact heeft op haar zelfbeeld. "Ik ga nooit een maatje 34 zijn, maar ik ben in de gezondste toestand waarin ik ooit al geweest ben", zegt ze op Radio2. "Ik kan lopen zonder dat ik doodval, en kleine dingen zoals boodschappen uitladen gaan allemaal veel vlotter."

Toch krijgt ze nog steeds af te rekenen met negatieve opmerkingen over haar gewicht. Commentaren lezen op bijvoorbeeld Facebook of HLN.be doet ze niet meer. "Maar pas was er iemand die het nodig vond om mijn privéprofiel op te zoeken en me daar een bericht van jewelste te sturen."

Ze kan er met haar hoofd niet bij. "Je mag een oordeel hebben, maar hou dat gewoon voor jezelf, zeker als je de persoon niet kent", vindt ze.

"Ik heb het er ontzettend moeilijk mee", geeft ze toe. "Dat mensen zo'n bericht sturen, wetende dat ik zoveel sport, zoveel met mijn gezondheid bezig ben... Denk even twee keer na voor je iemand de volle lading geeft. Mensen vergeten dat er achter die socialemediaprofielen een levende persoon zit. Dus een warme oproep: wees ietsje liever voor elkaar."

Meer nieuws

Meer nieuws

.