Jeroen Meus onthult geheim achter Dagelijkse kost: "Je gaat nooit meer op dezelfde manier kijken”
WVDS
Jeroen Meus onthult geheim achter Dagelijkse kost: "Je gaat nooit meer op dezelfde manier kijken”
Foto: Eén

Dagelijkse kost blijft ontzettend veel kijkers boeien, en iedereen wil aan de slag met de recepten van chef-kok Jeroen Meus.

In de podcast Achter de Schermen doet de 47-jarige kok echter een opvallende onthulling over hoe het programma écht wordt gemaakt. Zo lijkt het alsof Jeroen per aflevering één gerecht klaarmaakt, maar in werkelijkheid worden er op één draaidag vier verschillende gerechten opgenomen.

“Als ik dit vertel, ga je nooit meer op dezelfde manier kijken”, zegt Jeroen aan Het Laatste Nieuws. “Eigenlijk draaien we die recepten simultaan door elkaar. Ik wissel dus voortdurend van T-shirt, zodat we aan iets anders kunnen werken wanneer bijvoorbeeld de goulash in de oven staat.”

Deze manier van werken is vooral bedoeld om efficiënt te zijn en zo weinig mogelijk tijd te verspillen. Maar er is nog een andere reden: “In sommige kookprogramma’s heeft de chef al een afgewerkt gerecht klaarstaan.”

“Maar daar krijg ik het van,” zegt de tv-kok. “Dat is toch niet hetzelfde? Ik wil dat het gerecht dat ik in de oven steek ook het gerecht is dat de kijker te zien krijgt.”

Het risico van die aanpak? Jeroen geeft toe dat hij al eens met het verkeerde T-shirt in beeld is verschenen. “Het is soms echt verwarrend om te onthouden welk shirt bij welke opname hoort.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.