Foto: VRT1
Elke werkdag is er ‘Dagelijkse Kost’. Intussen heeft Jeroen Meus al heel wat gerechten klaargemaakt. Voor wie niet weet wat klaar te maken hebben we een goede suggestie.
Jeroen Meus maakte in ‘Dagelijkse Kost’ al eens spaghetti alla carbonara. Het is een gerecht dat makkelijk te maken is en heerlijk smaakt. Bovendien is het ook snel klaar.
Het bestaat uit al dente gekookte spaghetti, een romige saus op basis van eieren en Parmezaanse kaas, krokant gebakken spek, en een vleugje peper. Het geheim van dit recept zit in het mengen van de warme pasta met het eimengsel, zodat de saus mooi bindt zonder te schiften.
Ingrediënten (voor 4 personen):
Spaghetti
Gerookt spek (of guanciale)
Eieren (meestal 2 hele eieren en 2 dooiers)
Parmezaanse kaas
Zwarte peper
Zout
Bereidingswijze:
1. Kook de spaghetti al dente in gezouten water.
2. Bak het spek krokant in een pan zonder olie.
3. Klop in een kom de eieren los en meng met de geraspte Parmezaanse kaas. Kruid met peper.
4. Giet de spaghetti af (bewaar wat kookwater) en meng meteen met het spek in de pan.
5. Voeg het eimengsel toe en roer snel zodat het niet stolt, maar een romige saus vormt. Gebruik indien nodig wat kookwater om de saus te verdunnen.
6. Werk af met extra Parmezaanse kaas en versgemalen zwarte peper.