Foto: Pixabay
De Sint is in het land en komt weldra weer lekkers en leuks brengen voor de allerkleinsten. Maar als je in de supermarkt om speculoos gaat, dat zo typisch is voor de tijd van het jaar, waar moet je dan zijn om de beste te hebben?
Louis en Nicolas Dellafaille zijn broers die al de vierde generatie bakkers zijn en experts in hun vak. Ze geven een bakgeheim prijs voor wanneer je zelf speculoos wilt bakken. "Speculoos is niet zomaar een koekje", zegt Nicolas bij Het Laatste Nieuws.
"De balans tussen textuur en smaak is belangrijk. Speculoos moet krokant én luchtig zijn. In ons recept gebruiken we weinig tot geen bakpoeder, maar laten we het deeg wel een nacht rusten alvorens het te bakken. Zo krijg je een luchtig en krokant koekje."
Welke speculoos is de beste uit de supermarkt?
“Als je speculoos koopt om schoentjes te vullen, koop je niet alleen een koekje, maar ook een stukje nostalgie en ambacht”, vullen de broers aan. Uit hun test kwam de Lotus Biscoff Speculoos als beste naar voren.
"In vergelijking met andere speculozen uit de test is dit de beste, al kun je de smaak niet vergelijken met ambachtelijke speculoos. Dit koekje is vrij zoet, maar wel lekker om bij het Sinterklaasontbijt tussen een sandwich te eten nadat het in de koffie is gedopt."