Opvallende onthulling over Ben Crabbé: "Ongelofelijk"
LHX
Opvallende onthulling over Ben Crabbé: "Ongelofelijk"
Foto: VRT1

'Blokken' bestaat maar liefst 30 jaar, en dat is op zijn minst gezegd indrukwekkend. Ben Crabbé is al sinds de eerste aflevering de presentator.

Al 30 jaar wordt Ben Crabbé bijgestaan door Kris Soret. Hij is verantwoordelijk voor de quizvragen en is de stem die je hoort wanneer Ben duiding nodig heeft.

Hij zit steevast tegenover de presentator, en hoewel hij eigenlijk al met pensioen is, denkt hij nog niet aan stoppen. Hij werkt nu voor 'Blokken' als zelfstandige.

In een gesprek met Het Laatste Nieuws steekt Kris zijn bewondering voor Ben niet onder stoelen of banken. "Het enige dat op zijn kaartje staat, zijn de vragen en de antwoorden. Hij heeft geen autocue, geen oortje", onthult hij. "Hij presenteert op het moment zelf, zonder scenario en dat is straf hoor."

"Soms loopt hij boos of stomverbaasd uit beeld als een kandidaat het volgens hem evidente antwoord niet geeft, hij stechelt met mij of haalt de publieksopwarmer erbij. Da's ongelofelijk, die man", vindt hij. "Ben is dé verklaring voor het succes van 'Blokken'.

Meer nieuws

Meer nieuws

.