Een moeilijke beslissing voor de makers van 'Familie': "Aan getwijfeld"
LHX
Een moeilijke beslissing voor de makers van 'Familie': "Aan getwijfeld"
Foto: VTM

Het nieuwe seizoen van 'Familie' begon met erg heftige beelden. Voor één keer kreeg de serie zelfs het logo '16+'.

Slechterik Joris die het lijk van de vermoorde Leen in stukken zaagt en de stukken vervolgens in een put dumpt: het zijn geen alledaagse beelden die de kijkers van 'Familie' te zien kregen. Op sociale media waren er dan ook heel wat verontwaardigde reacties te lezen.

Er zijn heel wat mensen die vinden dat 'Familie' te ver is gegaan. "Er zijn ook kinderen die kijken", klagen ze. De makers kunnen die kritiek wel begrijpen: voor hen komen de commentaren niet onverwacht.

"We hebben er geen moment aan getwijfeld om dat logo te gebruiken," zegt creative producer Wim Feyaerts tegen Het Laatste Nieuws over het '16+'-label, "maar wel of we die beelden van Joris, die een lijk in stukken zaagt, wel zouden draaien."

Uiteindelijk besloten de scenaristen om het tóch te doen, omdat ze de kijkers wilden duidelijk maken tot wat voor erge dingen een psychopaat als Joris in staat is. Feyaerts benadrukt wel dat een dergelijke scène een uitzondering zal blijven. "Want we willen dat die serie een veilige omgeving blijft."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door VTM familie (@vtmfamilie)

Meer nieuws

Meer nieuws

.