Producer van ‘Familie’ stelt kijkers gerust: “Zal uitzondering blijven”
LHX
Producer van ‘Familie’ stelt kijkers gerust: “Zal uitzondering blijven”
Foto: VTM

Het huidige seizoen van 'Familie' begon op gruwelijke wijze. In de startaflevering sneed Joris het lijk van Leen in stukken.

De beelden van Joris in de eerste aflevering van 'Familie' waren suggestief, maar toch heftig. Daarom besloten de makers om voor één keer het '16+'-logo te gebruiken. 

De aflevering veroorzaakte heel wat ophef bij de kijkers. Velen van hen vonden de scène te ver gaan en vroegen zich af of 'Familie' nog wel een familieprogramma was.

Voor hen heeft producer Wim Feyaerts goed nieuws. "Dergelijke beelden zullen een uitzondering blijven want we willen dat 'Familie' een veilige omgeving blijft", zegt hij tegen Het Laatste Nieuws.

Hij vertelt er ook bij dat er achter de schermen twijfels waren om dergelijke beelden op te nemen. Ze zijn immers wel héél heftig. 

"Maar anderzijds wilden de scenaristen de kijker heel duidelijk maken tot wat voor erge dingen de psychopatische Joris/Bert allemaal in staat is en welk gevaar er in hem schuilt. Vandaar dat we het toch verfilmd hebben", klinkt het.

Meer nieuws

Meer nieuws

.