Lagere temperaturen op komst: "Opnieuw koelere lucht"
LHX
Lagere temperaturen op komst: "Opnieuw koelere lucht"
Foto: VRT1

Momenteel kunnen we genieten van enkele heerlijke zomerdagen. Dit weekend zal het kwik echter weer voelbaar dalen.

Net als gisteren wordt het vandaag best zonnig. Voor de middag zijn er wat sluierwolken en na de middag komen er stapelwolken opzetten. "Maar het blijft droog en de temperaturen zitten in de lift", zegt Sabine Hagedoren op Radio2. "We gaan naar maxima van 23 tot 27 graden."

Morgen wordt het nóg warmer en krijgen we ook aan zee een zomerse temperatuur van 25 à 26 graden. In het binnenland lopen de maxima op tot 30 graden. Het wordt een dag met mooie, zonnige momenten, afgewisseld met een paar wolkenvelden.

"Ook zaterdag starten we met veel zon en met warme temperaturen: 23 graden aan de kust, in het binnenland tot 29 of 30 graden. Maar in de loop van de namiddag vergroot geleidelijk aan de kans op een aantal buien, al dan niet met gedonder erbij", aldus Sabine.

Zaterdagnacht verlaat die onweerszone ons land. "En daarachter zit opnieuw koelere lucht. Dat betekent dat we vanaf zondag nog temperaturen van 22 of 23 graden halen, en het wordt wisselvalliger. Zondag is er een kleine kans op een bui. Die kans wordt groter in de loop van maandag." Geniet dus deze week nog maar zoveel mogelijk van de warmte!

Meer nieuws

Meer nieuws

.