Sabine Hagedoren heeft goed nieuws over volgende week
LHX
Sabine Hagedoren heeft goed nieuws over volgende week
Foto: VRT 1

De dat start vandaag met hier en daar wat ochtendgrijs. Daarna belooft het een mooie dag te worden.

Als het ochtendgrijs wegtrekt, komt de zon erdoor vandaag. Aan de kust is het meestal zonnig en in het binnenland zijn er wat stapelwolken. Er is kans op een bui, maar die is klein. We halen temperaturen tot 23 of 24 graden, voorspelt Sabine Hagedoren op Radio2.

Ook morgen wordt mooi, zeker in het begin van de dag. Er zijn wat hoge sluierwolken en later komen er meer stapelwolken en misschien lokaal een bui. Het wordt zomers warm, tot 25 of 26 graden.

"De regen houden we voor donderdagnacht, en op vrijdag en zaterdag is het veeleer wisselvallig", aldus Sabine. "Een storing die in de buurt blijft slepen geeft redelijk wat wolken en af en toe regen of een bui, misschien lokaal een donderslag erbij. Temperaturen tot zo'n 23 of 24 graden."

Maar goed nieuws: vanaf zondag stijgt de luchtdruk opnieuw. Zondag krijgen we al meer zon, met een kleine kans op een bui. "Begin volgende week gaan we naar de zomerse temperaturen: 25 graden op maandag, en dinsdag doen we er zelfs nog een paar graden bij."

Meer nieuws

Meer nieuws

.