Foto: Pixabay
Chef-kok Gianluca Vetrugno van sterrenrestaurant Le Pristine in Antwerpen weet als geen ander hoe pasta moet smaken en hoe het bereid moet worden. Hij deelt enkele van zijn kooktips en legt uit waarom ze zo belangrijk zijn.
Onlangs beoordeelde hij tien soorten spaghetti uit de supermarkt voor Het Laatste Nieuws. Hij ging na welke spaghetti volgens hem de beste smaak en textuur heeft. Ook gaf hij enkele geheimen prijs over hoe je het best spaghetti kookt. Wij delen die graag met jullie.
Bij spaghetti is niet enkel de juiste kooktijd belangrijk, maar ook textuur en de ingrediënten
“Lekkere spaghetti gaat niet alleen over de juiste kooktijd, maar ook over de textuur en de ingrediënten”, verduidelijkt chef-kok Gianluca Vetrugno. “Het is belangrijk om altijd eerst het water aan de kook te brengen voordat je zout toevoegt.”
Een tweede tip wil iedereen weten, want daardoor plakt de pasta niet aan elkaar: “Als je pasta aan het water toevoegt, is het belangrijk om meteen te roeren. Als je dat niet doet, plakken de slierten aan elkaar." En de chef-kok wil ook nog een tip kwijt over de gaartijd. "Op de verpakkingen uit de supermarkt staan standaard aanbevolen kooktijden. In Italië gebruiken we geen timers om pasta te koken: we proeven in plaats van naar de klok te kijken.”
Dit was de beste spaghetti uit de test volgens Gianluca Vetrugno
Wil je ook graag weten welke pasta Gianluca de beste vond uit de test? Dat was de bio spaghetti van Delhaize. “Ik voel meteen dat deze spaghetti een minder gladde textuur heeft; ik voel wat korrel erin. Ik proef de smaak van granen. Dit lijkt toch al iets meer op wat ik van een spaghetti verwacht. Doordat de textuur minder glad is, zal de saus er ook beter aan blijven kleven”, is zijn besluit.