Weervrouw Jacotte Brokken werd jarenlang gepest: “Ik was die excentriekeling”
WVDS
Weervrouw Jacotte Brokken werd jarenlang gepest: “Ik was die excentriekeling”
Foto: VRT - Geert Van Hoeymissen

Weervrouw Jacotte Brokken heeft bij VRT haar draai gevonden. Zelf zegt ze dat ze daar veel van haar interesse kwijt kan. Zo is ze ook mede het gezicht achter een actie tegen pesten van VRT.

Jacotte Brokken, Otto-Jan Ham, Merol en Miss België Kenza Ameloot zijn ooit ook gepest geweest en maakten een podcast over het thema ‘Niemand vindt u leuk’.

Jacotte Brokken werd gepest om haar 'anders' zijn: "Van nature ben ik nogal luid en spontaan"

“Van nature ben ik nogal luid en spontaan, maar dat was één van de redenen waarom andere kinderen mij begonnen te pesten.” Voor Jacotte begon het pesten in de kleuterklas en ging door in de lagere school en het middelbaar.

“In het middelbaar vonden ze me een rare snuiter omdat ik toneel speelde en dictie volgde. Ik sprak daardoor Algemeen Nederlands, terwijl de anderen eerder Bevers spraken. Opnieuw was ik ‘die excentriekeling’”, vertelt Jacotte Brokken bij Het Laatste Nieuws.

Jacotte voelde zich eenzaam, maar toen ze vijftien was, veranderde een reis met het ziekenfonds haar situatie. “Daar leerde ik mensen kennen die wél op dezelfde golflengte zaten en dezelfde interesses hadden als ik. Toen werd het duidelijk dat het niet aan mij lag dat ik gepest werd, maar aan de anderen.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.