Winkels zijn al begonnen met het verkopen van kerstspullen: “Brengt hen helemaal in de war”
PMN
Winkels zijn al begonnen met het verkopen van kerstspullen: “Brengt hen helemaal in de war”
Foto: Photonews

Het is nog elf weken voordat het Kerstmis is. Dat belet verschillende winkels niet om al kerstspullen aan te bieden. Dat zorgt voor gemengde reacties.

Bij Action liggen de kerstspullen al in de winkelrekken. Eenzelfde verhaal bij AVA, en sinds enkele dagen zijn er ook al pop-upwinkels open waar je enkel kerstgerief vindt.

De themawinkels in ons land rond Kerstmis vind je in Wijnegem, Maasmechelen en Luik. Die laatste is al open sinds 28 september. De uitbaters hebben al laten weten dat ze vorig jaar gouden zaken hebben gedaan.

Het is zo dat heel wat Vlamingen steeds vroeger hun kerstboom zetten. Ze zijn dan ook al snel op zoek naar nieuwe kerstspullen. Als er vraag is, spelen de winkels daarop in.

Ouders van jonge kinderen vinden het niet kunnen dat er nu al kerstgerief in de winkels ligt terwijl Sinterklaas nog moet komen

Maar Het Nieuwsblad meldt dat er ook heel wat kritiek komt. Vooral ouders van jongere kinderen zijn er niet over te spreken. Ze vinden het niet kunnen dat winkels nu al kerstgerief aanbieden.

“Het is zo dat Sinterklaas nog moet komen. Wat moeten de kinderen hiervan denken? Ze raken helemaal in de war", bedenken de ouders zich.

Meer nieuws

Meer nieuws

.