Jacques Vermeire zal het nooit meer vergeten: “Was op de sukkel"
PMN
Jacques Vermeire zal het nooit meer vergeten: “Was op de sukkel"
Foto: Photonews

Jacques Vermeire trekt weer door de Vlaamse zalen met zijn theatershow, die hij samen met Luc Verschueren doet. Het is altijd lachen geblazen.

Voordat Jacques Vermeire aan zijn zaalshow begint, maakt hij altijd een praatje met het publiek. Dit zorgt ervoor dat iedereen meteen in de juiste sfeer is. De komiek is ook ereburger geworden van Keerbergen.

“Ik heb het verdiend om ereburger te worden van Keerbergen. Ik heb mijn gemeente altijd positief in de aandacht gebracht. Maar wat is erkenning? Dat zijn kijkcijfers, uitverkochte zalen, die van DDT, en wat die tot vandaag teweegbrengt", reageert Jacques in Dag Allemaal.

“Metejoor, die onlangs zei dat hij uit zijn dip is geraakt door naar ‘F.C. De Kampioenen’ te kijken. Ik zag hem tijdens mijn optreden bij ‘Tien Om Te Zien’; hij heeft me daar eens stevig vastgepakt. Dan weet ik weer: je mag op mij neerkijken zoveel je wilt, maar ik heb heel veel mensen gelukkig gemaakt. Ik heb daar nog eens ‘Max’ gebracht bij ‘Tien Om Te Zien’: op Instagram heeft dat clipje het best gescoord van alle fragmenten. Ik ben nog nooit zo populair geweest als nu.”

Jacques Vermeire was op de sukkel nadat hij aan de kant werd geschoven bij VTM en meningsverschil had met Luc Verschueren

Het gaat dus goed met Jacques. Het is ooit anders geweest. “In 2012 werd ik bij VTM aan de kant geschoven,” herinnert Jacques zich nog goed. “Ik zat toen in een dipje, op alle vlakken.”

“Ik moest in de krant lezen dat ik ‘Sterren op de dansvloer’ niet meer mocht doen. Er was een meningsverschil met Luc Verschueren. Uitzicht op ander werk was er niet. Ik was op de sukkel.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.