Siska Schoeters opvallend eerlijk over Studio Brussel: "Heb ik vaak gehoord"
LHX
Siska Schoeters opvallend eerlijk over Studio Brussel: "Heb ik vaak gehoord"
Foto: VRT1

In 2019 stapte Siska Schoeters, na jarenlang bij Studio Brussel te hebben gewerkt, over naar Radio2. Het werd een keerpunt in haar leven.

"De overstap van Studio Brussel naar Radio2 heeft mij een completer mens gemaakt", zegt Siska Schoeters in de podcast 'Peter Van de Veire & De zandloper'. "Ik heb geleerd om dingen nog meer te relativeren en om op andere manier om te gaan met mensen."

Bij Radio2 leerde ze dat het niet verkeerd is om lief te zijn voor anderen. Hoewel ze bij Studio Brussel altijd graag gewerkt heeft, was dat daar toch anders.

"Ik vond het heel opvallend dat mensen bij Radio2 naar me toe kwamen en zeiden: 'Welkom bij ons. Het is heel fijn dat je er bent.' En ik dacht heel de tijd: 'Wanneer komt er iemand "Gefopt!" roepen? Wanneer gaan jullie nu mijn broek aftrekken of een mail sturen van mijn computer die nog open staat?' Het cynisme en de ironie waren weg."

"Bij Studio Brussel is het eerder: 'Jij mag blij zijn dat je voor ons werkt'", vertelt ze. "Ik heb vaak gehoord dat er duizend mensen staan te springen die mijn job willen doen."

"Nogmaals alle dank, ik heb daar zoveel kansen gekregen", benadrukt ze. "Maar dat warme dekentje bij de Radio2-familie was wel nieuw. En dat heeft mij deugd gedaan. Ook voor mijn zelfvertrouwen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.