Vreselijk voor Tom Waes: "Volledig gekraakt"
LHX
Vreselijk voor Tom Waes: "Volledig gekraakt"
Foto: Photonews

Vanaf 2 september is op VRT 1 een gloednieuw programma van Tom Waes te zien. In 'Kalm Waes' doet hij er alles aan om beter met zijn onrust en stress om te gaan.

In 'Kalm Waes' ondergaat Tom Waes allerlei experimenten die zijn stress zouden moeter verminderen. Sommige daarvan – zoals mediteren – zijn niet zo verrassend, andere zijn minder vanzelfsprekend.

Zo moest hij op een gegeven moment onvoorbereid tien dagen alleen in een hut in de natuur zitten. Dat viel hem ontzettend zwaar. "Tien dagen niet met iemand kunnen spreken, ik vond het vréselijk", vertelt hij aan Humo.

Hij leerde er dat hij niet gemaakt is om alleen te zijn. "Dag zeven ben ik volledig gekraakt", klinkt het. "Ik miste mensen."

Hij besefte er hoe belangrijk vriendschap voor hem is. Tijdens zijn verblijf in de hut maakte hij een lijst van familieleden en vrienden die hij meteen na de opnames wilde zien. "Eén van hen, Arne, heb ik meteen toen ik uit de hut kwam opgebeld: 'Volgende week gaan wij eten.' Dat etentje heeft ons – dat zei hij ook – zó goed gedaan."

Meer nieuws

Meer nieuws

.