Actua Bram Verbruggen geeft advies: geniet nog even van de zon, want dan trekt een regenzone over ons land
WVDS
Bram Verbruggen geeft advies: geniet nog even van de zon, want dan trekt een regenzone over ons land
Foto: VRT 1

Woensdag was een breekpunt in het weer qua neerslag na enkele uitermate warme dagen en ook de temperatuur heeft een daling ingezet. Dit zijn de vooruitzichten.

“Donderdag wordt een mooie dag. Er trekt een uitloper van een hogedrukgebied over ons land. In Vlaanderen en Brussel gaan we het droog houden, ook al kunnen er zich stapelwolken vormen,” voorspelt Bram Verbruggen.

“Als er al een buitje valt, zal dat in Hoog-België zijn. Temperaturen schommelen tussen 20 en 25 graden. Er staat een zwakke tot matige wind uit het zuidwesten.”

Vrijdag trekt er een regenzone over ons land

Maar daar komt verandering in volgens weerman Bram op vrijdag. “Vrijdag krijgen we een zonnige start, maar vanuit het westen gaat de bewolking toenemen. Er trekt een regenzone over ons land en geleidelijk aan gaat het dan beginnen regenen. Het kwik reikt tot 23 graden.”

“Ook op zaterdagochtend zullen we nog last hebben van de aanslepende regenzone. Zeker in het oosten van het land is er kans op periodes van regen. Vanaf het westen wordt het zonniger en droger. De temperatuur ligt rond 24 graden”, aldus Bram Verbruggen

Meer nieuws

Meer nieuws

.