Bram Verbruggen voorspelt enkele buien voor dit weekend: "Maar vanaf dan houden we het wél volledig droog"
LHX
Bram Verbruggen voorspelt enkele buien voor dit weekend: "Maar vanaf dan houden we het wél volledig droog"
Foto: VRT 1

Sommige delen van ons land hebben heel wat neerslag te verwerken gekregen. Toch betekent dat niet dat de zomer al voorbij is.

"Door al het water dat er gisteren is gevallen en doordat de wind wegvalt, gaan we nevel en mist krijgen op heel veel plaatsen vanochtend", zegt weerman Bram Verbruggen op Radio2. Als het ochtendgrijs eenmaal is weggetrokken, wordt het een betere dag dan gisteren.

"Lokaal zullen er nog een paar buitjes zijn. Het gaat niet veel voorstellen, maar op sommige plaatsen gaan er wat stapelwolken zijn die uitgroeien tot een enkele bui. Maar de zon gaat er ook bij zijn, en dat bij maxima tot 27 graden en weinig wind."

Zaterdag krijgen we eerst de zon te zien, daarna volgen meer wolken. "Tegen zaterdagavond verwachten we een paar buien vanaf het westen, bij 23 of 24 graden. Zondagochtend zijn die buien nog in het oosten van het land, maar vanaf het westen wordt het opnieuw droger en zonnig bij 22 of 23 graden. Dus best wel een oké weekend", concludeert Bram.

"Vanaf maandag houden we het wél volledig droog", vervolgt hij. Dan krijgen we veel zon, bij 25 of 26 graden. Ook dinsdag wordt een zonnige en zelfs heel warme dag: we halen 28 graden. Dinsdagavond volgen er echter opnieuw buien, eventueel met onweer.

Meer nieuws

Meer nieuws

.