Het is (helaas) zover: "De laatste warme, zomerse dag"
LHX
Het is (helaas) zover: "De laatste warme, zomerse dag"
Foto: Pixabay (archieffoto)

Het schooljaar is weer begonnen, en alsof de weergoden dat weten, lijkt er aan het zomerse weer al meteen een einde te komen. Vandaag geniet je maar beter van de laatste warme dag.

"Ik vrees dat de zomer ons aan het ontglippen is", zegt weerman Bram Verbruggen op Radio2. Het is nog begin september, maar nu al gaan we naar herfstachtig weer.

Vandaag begint met ochtendgrijs op heel veel plaatsen. Het kan even duren vooraleer dat verwijnt, maar in de loop van de voormiddag komt de zon erdoor. 

"We krijgen uiteindelijk een mooie, warme dag. De laatste warme, zomerse dag wellicht. Met 25 graden aan zee en tot 28 graden in het binnenland", aldus Bram. 's Avonds verwachten we echter opnieuw buien. "Die kunnen fel zijn, met onweer en opnieuw felle rukwinden."

"Zondag ziet er opnieuw goed uit, met zon en wolkenvelden. Lokaal misschien nog een buitje in de namiddag, maar toch vaak droog. Maxima tot 22 graden."

Begin volgende week slaat het om: dan dalen de temperaturen met 1 of 2 graden per dag. Op woensdag, bijvoorbeeld, halen we nog maar 15 graden. Brrr!

Meer nieuws

Meer nieuws

.