Het weer KMI ziet de komende twee weken toch mooi zomerweer op de weerkaarten verschijnen
PMN
KMI ziet de komende twee weken toch mooi zomerweer op de weerkaarten verschijnen
Foto: foto: Pixabay (archieffoto)

Het is volop zomer! Eindelijk kunnen we genieten van mooi zomerweer. Al zou er in de loop van de dag wel een einde komen aan de hoge temperaturen die er momenteel zijn.

Het KMI meldt dat we vandaag starten met veel zon. In de namiddag komen er meer wolkenvelden. De kans op een regen/onweersbui neemt dan ook toe. Het wordt zo’n 25 graden aan de kust. In de Kempen kan de temperatuur nog oplopen tot 31 graden.

Vanaf morgen krijgen we te maken met erg wisselvallig weer. Wolkenvelden lossen elkaar af met opklaringen. Het wordt een pak frisser. We hebben dan recht op zo’n 24 graden in Vlaanderen.

Begin volgende week daalt de temperatuur verder tot 21 graden. Maandag eerst opklaringen, maar nadien wisselend tot zwaarbewolkt. Dinsdag trekt een buienlijn van west naar oost over het land. In de namiddag wordt het opnieuw droog met brede opklaringen.

Woensdag en donderdag zou het droog moeten blijven. Er zijn meestal opklaringen. Donderdag wordt het opnieuw wat warmer met maxima tot 24 graden.

Het KMI kijkt ook al vooruit naar het weer voor de komende twee weken. Het is meestal droog met af en toe een buitje. De temperaturen schommelen rond de 24 graden.

Meer nieuws

Meer nieuws

.