Sabine Hagedoren voorspelt: 'Dit weer krijgen we na het onweer van vanavond'
LHX
Sabine Hagedoren voorspelt: 'Dit weer krijgen we na het onweer van vanavond'
Foto: VRT1

Gisteren was al erg warme dag, en ook vandaag kunnen we temperaturen tot 30 graden verwachten. Het wordt zelfs iets zwoeler.

Vandaag krijgen we een vochtigere lucht, waardoor het meer drukkend warm wordt dan gisteren. Er vormen zich stapelwolken en in de loop van de dag vergroot de kans op een bui.

"Vooral 's avonds en 's nachts wordt de kans op een regen- of onweersbui groter en worden ze ook wat intenser", zegt Sabine Hagedoren op Radio2. "Er kan eventueel wat hagel of felle rukwinden bij zitten. Kortom: met alles erop en eraan."

Ook morgen zijn er misschien nog een paar lokale regen-of onweersbuien, maar geleidelijk aan komt de zon er ook door. We halen nog 20 tot 25 graden.

Ook vrijdag en zaterdag krijgen we maxima van 25 à 26 graden. "Dus die zomerse warmte houden we wel", aldus Sabine. "Vrijdag wordt het zelfs mooi en droog. Ook zaterdag is het nog redelijk mooi, maar een storing komt dan wel redelijk dichtbij.

De storing blijft gelukkig beperkt. In de loop van zaterdag ontstaan er stapelwolken en vooral 's nachts kunnen die hier en daar een bui geven.

Zondag krijgen we opnieuw afwisselend zon, wolken en een lokale bui, met temperaturen tot 24 graden. "Maandag zou het droog blijven, en dinsdag wordt het opnieuw mooier, erg zonnig en warmer, tot 27 of 28 graden.

Meer nieuws

Meer nieuws

.