Weerman Bram Verbruggen heeft belangrijke waarschuwing
LHX
Weerman Bram Verbruggen heeft belangrijke waarschuwing
Foto: VRT 1

Het wordt vandaag opnieuw een erg warme dag. Weerman Bram Verbruggen heeft een belangrijke waarschuwing voor al wie naar buiten gaat.

Vandaag is er iets meer bewolking dan gisteren, maar het zou droog moeten blijven. "We gaan naar 29 graden op heel veel plaatsen in het binnenland. 30, misschien 31 graden in de Kempen", voorspelt Bram Verbruggen op Radio2. "Aan zee wat koeler, 24 graden. Dat heeft te maken met de wind die van over zee komt, uit het noordoosten."

Morgen blijft het warm, tot 29 graden, met zon en stapelwolken. "Lokaal valt er misschien eens een buitje uit die stapelwolken, maar het zou moeten meevallen. Op de meeste plaatsen gaan we het nog altijd droog houden."

In al die hitte is er één ding dat we niet mogen vergeten: smeren. "De UV-index bedraagt 7,8. Da's zeer hoog", waarschuwt Bram. "Dat wil dus ook zeggen dat de huid zeer snel kan verbranden. Dus insmeren is zeker de boodschap."

Donderdagnacht en vrijdagochtend komt er een einde aan het warme en droge weer. Dan trekt er een regen- en onweerszone over ons land van west naar oost. Het is vooral het oosten dat buien over zich heen krijgt.

"In de loop van vrijdag wordt het opnieuw droog en zonnig. Aan de achterzijde van die storing wordt het wel minder warm, maar toch nog een behoorlijke 22 graden." Dat blijft ook zo in het weekend.

Meer nieuws

Meer nieuws

.