Actua Weerman David Dehenauw voorspelt een zomers weekend: maar maakt belangrijke kanttekening
WVDS
Weerman David Dehenauw voorspelt een zomers weekend: maar maakt belangrijke kanttekening
Foto: VTM

Vrijdag was het aangenaam weer, wel iets frisser dan de dag voordien. Het was wel bewolkt, maar gelukkig werden we niet nat.

“Zaterdag wisselen zonnige perioden en wolkenvelden elkaar af. Ten zuiden van Samber en Maas zal er de hele dag veel zon zijn”, start David Dehenauw zijn weerbericht.

“Er zal zaterdag ook minder wind staan in vergelijking met vrijdag. Aan zee en de Hoge Venen krijgen we 23 graden. De temperatuur stijgt tot 26 graden in Vlaanderen en Brussel, en in het uiterste zuiden van ons land kan het tot 28 graden warm worden.”

“Dankzij een hogedrukgebied krijgen we een droog weekend met flink wat zon”, klinkt het bij de weerman.

En ook zondag mooie vooruitzichten: “Zondag wordt het ook zonnig en warm weer met temperaturen van 25 tot 29 of zelfs plaatselijk 30 graden”.

“Maandag gaan we een tropische dag beleven met temperaturen tussen 30 en lokaal 35 graden.” De weerman maakt wel een belangrijke kanttekening voor het weer op maandag: “De kansen op een warmteonweer zijn geslonken ten opzichte van de vorige voorspelling”.

“Op dinsdag lijken de kansen op een onweer dan weer groter te worden gedurende de dag. Maar de temperatuur blijft tussen 25 en 29 graden zitten.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.