Advocaten van Sven Pichal willen proces achter gesloten deuren maar stuiten op weerstand
PMN
Advocaten van Sven Pichal willen proces achter gesloten deuren maar stuiten op weerstand
Foto: Photo News

Vorig jaar kwam de hele zaak rond Sven Pichal aan het licht. Hij werd aangehouden vanwege beelden van kindermisbruik. Het proces start vandaag met een inleidende zitting.

Eén jaar nadat Sven Pichal werd aangehouden vanwege beelden van kindermisbruik, verschijnt hij voor de rechter. Het is een proces dat op veel media-aandacht kan rekenen, en dat beseffen zijn advocaten ook.

Het Nieuwsblad schrijft dat de advocaten van Sven een proces achter gesloten deuren willen, wat betekent zonder de aanwezigheid van pers of publiek. De verwachting is dat Sven vandaag niet zelf aanwezig zal zijn in het Antwerpse gerechtsgebouw. Zijn advocaten, Walter Damen en Davina Simons, zullen wel aanwezig zijn.

Vandaag staat een inleidende zitting op het programma. Daarnaast zal er met alle betrokken partijen een datum worden vastgelegd waarop het echte proces kan beginnen.

De advocaten van de gevallen radiomaker menen dat de bekendheid van hun cliënt al voor te veel publieke aandacht heeft gezorgd en willen daarom een proces achter gesloten deuren. Child Focus, dat zich burgerlijke partij heeft gesteld, is het daar niet mee eens en zal zich hier waarschijnlijk tegen verzetten.

Meer nieuws

Meer nieuws

.