Ziekte van zijn vrouw heeft grote gevolgen voor Bart De Wever
LHX
Ziekte van zijn vrouw heeft grote gevolgen voor Bart De Wever
Foto: Photonews

Met zijn partij gaat het momenteel uitstekend, maar op privévlak beleeft Bart De Wever niet zijn beste dagen. Zijn vrouw Veerle is ernstig ziek.

Een week lang hebben de regeringsonderhandelingen stilgelegen. Bart De Wever greep zijn kans om vijf dagen in het Zwarte Woud te spenderen. Dat deed hij met zijn zoon Simon en zijn dochter Liesbet.

Dochter Katrien en zoon Hendrik konden er niet bij zijn: zij zijn volop aan het blokken voor de herexamens. Ook De Wevers vrouw Veerle is thuisgebleven. Zij is immers in behandeling voor haar ziekte.

Aan welke ziekte ze precies lijdt, wil hij niet kwijt. Maar dat het ernstig is, is duidelijk. "De hel", noemde hij het onlangs nog in een interview in Humo.

"Het vreet aan een mens", zegt hij nu ook in Het Laatste Nieuws. "Ik heb het geluk dat ik nogal goed mijn knop kan omdraaien. Ik denk er bijna voortdurend aan, maar niet wanneer ik werk."

Veerles ziekte heeft grote gevolgen in hun gezin. De Wever neeft noodgedwongen een deel van het huishouden op zich genomen. Zo heeft hij onder meer geleerd om de wasmachine te bedienen. "Hij kan nu zelfs strijken", zegt Liesbet, half trots, half spottend.

Meer nieuws

Meer nieuws

.