Tom De Cock krijgt vreselijke haat over zich heen: Dina Tersago kan haar ogen niet geloven
LHX
Tom De Cock krijgt vreselijke haat over zich heen: Dina Tersago kan haar ogen niet geloven
Foto: Photonews

Afgelopen week kroop presentator en schrijver in zijn pen: hij ventileerde zijn ongenoegen over het bezoek van de paus aan Leuven. Dat bleef niet zonder gevolgen.

"De paus uitnodigen en fêteren houdt de perverse morele macht van de kerk in stand", stond er vorige week te lezen in De Morgen. In het artikel legt Tom De Cock uit waarom hij vindt dat een bezoek van de paus in Leuven erg misplaatst is.

"De paus maakt mijn leven ongevraagd voortdurend moeilijk en onmogelijk. Ik ben met een man getrouwd en ik heb een dochter geadopteerd. En wij moeten ons daar nog veel te vaak voor verantwoorden", zegt hij ook bij ROBtv. "Die man heeft niets te zoeken in mijn stad."

(Lees verder onder de post.)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tom De Cock (@tom_decock)

Zijn harde boodschap wordt onthaald op heel wat verontwaardiging. Die neemt tamelijk ernstige vormen aan. In zijn mailbox zitten er zelfs bedreigingen.

"Ik zou u ook adviseren om ervoor te zorgen dat ik u nooit tegenkom, wie weet wat er dan allemaal met u gaat gebeuren", staat er bijvoorbeeld in een van de berichten die Tom deelt op Instagram. "Homo zijn is gewoon toxisch!" "Hypocriete sukkelaar."

"We moeten allemaal respect en begrip hebben voor elke gelovige, want ho maar, je wil die lieve schapen toch niet bruuskeren", reageert Tom. "Ik ga mijn gezin even knuffelen, en wens iedereen hetzelfde."

Veel van Toms volgers zijn geschokt door de haatberichten. "Afgrijselijk! Veel liefde voor jullie gezin", reageert Gustaph. "Vreselijk", vindt ook Lien Van de Kelder. "Wat mensen toch allemaal durven schrijven."

"Help, wat is dit?! Waarom?", klinkt het bij Dina Tersago. "Ik ben echt naïef te denken dat dit allang verleden tijd is. Mensen zijn echt lomp en grof als het over homofobie gaat."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tom De Cock (@tom_decock)

Meer nieuws

Meer nieuws

.