Grote verandering op til voor jonge prins George: deze nieuwe regel wordt weldra voor hem van kracht
WVDS
Grote verandering op til voor jonge prins George: deze nieuwe regel wordt weldra voor hem van kracht
Foto: Photonews

Prins George lijkt momenteel nog een kleine jongen, maar als toekomstige troonopvolger zal hij zich weldra aan strengere regels moeten houden.

Eén regel wordt vanaf volgend jaar van kracht. Als toekomstige troonopvolger zal hij de volgende jaren meer en meer betrokken worden bij belangrijke momenten. De nieuwe regel die van toepassing wordt, zal een grote verandering met zich meebrengen voor de kleine royal.

Prins George is tweede in lijn voor de troon en moet beschermd worden

Prins George, die momenteel tweede in lijn is, zal door de regel niet meer met zijn vader kunnen meereizen. De traditie werd in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat een troonopvolger altijd beschermd is en de monarchie stabiel blijft.

Prins George viert volgend jaar op 22 juli zijn 12e verjaardag. De troonopvolger zal dus vanaf dat ogenblik apart van zijn vader moeten vliegen. Maar het valt nog af te wachten hoe het gezin zich zal opsplitsen wanneer ze samen zullen reizen.

Zal de jonge prins solo vliegen in een apart toestel of zal hij worden vergezeld door zijn moeder en misschien nog prinses Charlotte of prins Louis? Dat is momenteel nog niet duidelijk.

Meer nieuws

Meer nieuws

.