KMI voorspelt aangename dagen: "Rustig en zonnig"
LHX
KMI voorspelt aangename dagen: "Rustig en zonnig"
Foto: Pixabay

Na het onweer van gisteravond start vandaag droog en bewolkt. In de loop van de dag ontwikkeling zich plaatselijk buien, en die kunnen gepaard gaan met onweer.

Ondanks de kans op neerslag en onweer zitten we de komende tijd vooral in hogedrukzones. Volgens het KMI wordt het daardoor "rustig en zonnig", maar dat wordt af en toe wel afgewisseld met onstabiele periodes van buien en onweer.

Zulke buien kunnen ook morgenvoormiddag nog voorkomen, vooral in het oosten van het land. Nadien wordt het overwegend droog, met maxima tot 25 graden.

Ook dinsdag voorspelt het KMI in de meeste streken regen of buien, met plaatselijk kans op een onweer. In de loop van de namiddag wordt het echter droog en vrij zonnig aan zee, en tegen het einde van de dag ook in de rest van het binnenland. De maxima ligen tussen 18 en 23 graden.

Woensdag is het overwegend droog, met een afwisseling van opklaringen en wolkenvelden en maxima tussen 17 en 23 graden. Donderdag wordt het iets warmer, met maxima van 20 tot 25 graden. Het wordt een droge en vaak zonnige dag, net als vrijdag. Dan klimt het kwik tot 27 graden.

Meer nieuws

Meer nieuws

.