Zo ziet deze week eruit: "Zomer op z'n Belgisch"
LHX
Zo ziet deze week eruit: "Zomer op z'n Belgisch"
Foto: VRT1

Vandaag kan er wel wat neerslag vallen, maar de komende dagen zitten er ook heel wat mooie momenten aan te komen. "Zomer op z'n Belgisch", noemt weervrouw Sabine Hagedoren het.

"Vandaag starten we met regen of buien over het oosten van het land", zegt Sabine Hagedoren op Radio2. "In het westen en het centrum blijft het tijdelijk droger. Na de middag komt er hier en daar een bui, vooral langs de grens met Nederland, eventueel met een donderslag erbij."

De maxima liggen tussen 18 en 23 graden. Aan het einde van de dag krijgen we opnieuw bredere opklaringen vanaf het westen.

"'s Nachts kan er hier en daar wat lage bewolking, nevel of mist ontstaan. Dus starten we morgen met ochtendgrijs, maar daarna komt de zon er opnieuw door. Op de meeste plaatsen blijft het droog. We gaan naar 22, 23 graden."

Donderdag is het vaak zonnig, met enkel wat hoge sluiers. "Een storing die dichterbij komt, maar die neerslag houden we voor donderdagnacht en vrijdag."

Vrijdag start dus met af en toe wat regen of een aantal buien, maar daarna komen er opnieuw opklaringen. "De temperaturen zijn best aangenaam: donderdag tot 26 graden, vrijdag tot 25 graden."

Het weekend wordt dan weer licht wisselvallig, met op zaterdag veel wolken. "Zondag blijft het droog, eerst met zon en later komen er stapelwolken. We halen nog 23 of 24 graden."

"Dus het is een beetje zomer op z'n Belgisch, maar al bij al best goed. En als er een bui is, moet je maar even onder de parasol gaan zitten", vindt Sabine.

Meer nieuws

Meer nieuws

.