Lynn Van den Broeck doet heftige onthulling over verkrachtingsscène in 'Thuis'
LHX
Lynn Van den Broeck doet heftige onthulling over verkrachtingsscène in 'Thuis'
Foto: Photonews

Het afgelopen seizoen van 'Thuis' kende een bijzonder heftig moment. Viv (gespeeld door Lynn Van den Broeck) werd verkracht door haar ex Lowie (Mathias Vergels).

'Thuis'- acteurs Lynn Van den Broeck en Mathias Vergels zijn in het echte leven een koppel, wat een extra dimensie gaf aan de verkrachtingsscène. Hoe heftig de opnames ook waren, volgens Lynn was het een voordeel.

"Ik had die scène ook met een andere acteur kunnen spelen, maar dan had er niet dezelfde gelaagdheid, niet dezelfde treurige intensiteit in gezeten", zegt ze in Humo.

"Mathias en ik kennen elkaars lichamen door en door. Hij wéét hoe hij mijn polsen kan vastnemen, hij wéét hoe ik mijn heup draai. Daardoor konden we ver gaan in die scène."

Ondanks dat voordeel waren de opnames niet gemakkelijk. Voor het 'Thuis'-team werd de scène iets te echt en daarom moest er ingegrepen worden. "Omdat het allemaal zo juist zat, zo pijnlijk heftig was, hebben de makers moeten beslissen om die scène op de montagetafel nog wat aan te passen", aldus Lynn.

Meer nieuws

Meer nieuws

.