An Lemmens deelt tip voor iedereen die naar/door Frankrijk reist: "Kan je een smak geld besparen"
LHX
An Lemmens deelt tip voor iedereen die naar/door Frankrijk reist: "Kan je een smak geld besparen"
Foto: Instagram @anlemmensofficial

An Lemmens is momenteel met haar gezin op reis in de Ardèche in Frankrijk. Het is hét moment om te genieten, maar als mama van twee kinderen komt er natuurlijk ook heel wat logistiek aan te pas.

Wie door Frankrijk wil reizen, heeft tegenwoordig een milieuvignet nodig, Crit'Air genaamd. Daar wil An Lemmens al haar volgers even aan herinneren, want het is iets dat je makkelijk vergeet.

"Kleine tip die ik wil meegeven en die je een smak geld kan besparen: bestel op tijd je milieuvignet als je naar het zuiden wil, of door Frankrijk tout court wil rijden", schrijft ze op Instagram. "Dat kan heel snel en handig via de site van Crit'Air en je bent er amper een paar euro aan kwijt."

Zelfs als je een beetje te laat bent om de sticker nog thuis opgestuurd te krijgen, is er geen probleem. Dan print je gewoon de afbeelding die op je factuur staat en leg je die zichtbaar op het dashboard.

Het vignet heb je enkel nodig in lage-emissiezones, maar toch raadt An aan om hem aan te schaffen, zelfs al ben je niet van plan om door zo'n zone te rijden. "Het is handig voor als je plannen zouden veranderen", klinkt het.

"De sticker blijft geldig gedurende de hele levensduur van je auto. Sticker = 5 euro. Boete als je zonder sticker rijdt = minstens 68 euro." Bedankt voor de tip, An!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door 𝔸ℕ 𝕃𝔼𝕄𝕄𝔼ℕ𝕊 (@anlemmensofficial)

Meer nieuws

Meer nieuws

.