Staf Coppens trekt confronterende conclusie over Zweden: "Complete waanzin"
LHX
Staf Coppens trekt confronterende conclusie over Zweden: "Complete waanzin"
Foto: Photonews

Het nieuwe seizoen van 'Camping Coppens' gaat gepaard met een drastische verandering in het leven van Staf Coppens en zijn gezin. Ze verhuizen van het platteland naar de stad.

Staf Coppens en zijn vrouw Monique wilden hun twee tieners Beau en Nora alle kansen geven en besloten daarom te verhuizen naar Karlstad. In 'Camping Coppens' kan je dat avontuur volgen.

De verhuis is niet simpel. Hun nieuwe woning is immers een stuk kleiner dan de vorige en daarom moeten er heel wat moeilijke beslissingen worden genomen. Dat leidt af en toe tot spanningen tussen Staf en Monique: zij vindt het erg moeilijk om afscheid te nemen van sommige spullen.

Het is echter klein bier in vergelijking met de zoektocht naar hun nieuwe huis. Die nam maar liefst een jaar in beslag. Vooral het laatste half jaar waren ze er erg intensief mee bezig.

"Een huis kopen in Zweden is complete waanzin", zegt Staf in Story. "Het is niet omdat je de hoogste bieder bent dat je ook het recht hebt om het huis te kopen. Het is de vorige eigenaar die beslist."

"Er kan ook plots nog een geheim bod opduiken, onzichtbaar voor de rest. Zo hebben wij er een paar keer naast gegrijpen." En dan zijn er uiteraard nog de prijzen: waar het op het platteland nog mogelijk is om iets betaalbaars te vinden, is dat in de stad een stuk moeilijker. 

Ondanks al die obstakels zijn ze er uiteindelijk toch in geslaagd om een nieuwe thuis te vinden. "Nu de grote zomerdrukte voorbij is, kunnen we alles in orde brengen en aan ons nieuwe leven beginnen", klinkt het.

Meer nieuws

Meer nieuws

.