Broer van Erik van Looy neemt dit seizoen deel aan ‘De Slimste Mens’: “Maar heb wel een veto gesteld”
PMN
Broer van Erik van Looy neemt dit seizoen deel aan ‘De Slimste Mens’: “Maar heb wel een veto gesteld”
Foto: Play4

Maandagavond start het 22ste seizoen van ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Erik Van Looy is ook weer de presentator. Wie mag zich aan het einde de slimste mens ter wereld noemen? Dat is wat er op het spel staat.

Voor Erik Van Looy wordt het een speciaal seizoen. De presentator, zijn drie jaar jongere broer Patrick, neemt dit seizoen ook deel. Erik drong al langer bij zijn broer aan om deel te nemen, maar telkens weigerde hij.

Wanneer de twee samen op vakantie waren, ging Patrick overstag. “Ik snap dat het opmerkelijk is dat ik meedoe aan ‘De Slimste Mens’, maar al die media-aandacht... Daar sta ik niet om te springen”, merkt Patrick op in Het Laatste Nieuws.

Broer van Erik Van Looy stelde als veto voor zijn deelname aan 'De Slimste Mens Ter Wereld' dat Erik niet mag zeggen hem knap te vinden

Patrick koppelde wel een veto aan zijn deelname. “Erik heeft in het verleden nogal vaak gezegd dat ik knap ben, maar daar voel ik me ongemakkelijk bij. Ik heb hem dan ook gevraagd om dat tijdens mijn deelname niet te doen, want tegenwoordig gaat het iets te veel over mijn uiterlijk.”

Patrick zien we niet in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen. Daan Alferink, Tess Elst en Xander De Rycke nemen het straks tegen elkaar op. James Cooke en Bart Cannaerts vormen de jury.

Meer nieuws

Meer nieuws

.