"Dit is te gek voor woorden": Zoveel verdiende Lotte Kopecky aan haar tweede plek en groene trui in de Tour de France Femmes
COS
"Dit is te gek voor woorden": Zoveel verdiende Lotte Kopecky aan haar tweede plek en groene trui in de Tour de France Femmes
Foto: Photonews

Lotte Kopecky schitterde vorige week in de Tour de France Femmes. Lotte zette een prachtige prestatie neer in Frankrijk.

Lotte Kopecky kon meteen de eerste rit winnen en bleef maar liefst zes dagen in het geel rijden. Aan het einde van de Ronde hoopte ze na de tijdrit nog net op het podium te kunnen belanden, maar ze overtrof haar eigen verwachten en werd tweede.

Lotte won daarnaast ook de groene trui van het puntenklassement. Die trui leverde Lotte 3.000 euro op. Haar tweede plek was goed voor 25.000 euro. In totaal verdiende ze 40.000 euro, met premies voor leiderstruien en ritwinsten erbij. Dat laat VRT NWS weten.

Dat het een mooi bedrag is, daar betstaat geen twijfel over. Het staat alleen opnieuw in schril contrast met wat de mannelijke wielrenners. Die reden dan wel een langere Tour, maar verdienden 8 tot zelfs 10 keer meer dan de vrouwen.

(Lees verder onder de Instagram-post.)

Tadej Pogačar verdiende 200.000 euro aan zijn tweede plek en landgenoot Jasper Philipsen kreeg 25.000 euro voor zijn groene trui. Winnares Demi Vollering verdiende 50.000 euro voor haar gele trui, Jonas Vingegaard is 500.000 euro rijker. 

Online wordt er kritisch gereageerd. "Een echte schande dat er nog steeds een verschil wordt gemaakt tussen vrouwen en mannen", reageert iemand. "Schandalig, akkoord dat het minder is omdat ze maar 1 week tour rijden. Maar eerlijk is eerlijk en zou gewoon gedeeld moeten worden door 3."

"Het is gewoon schandalig dat een vrouw die zich op dezelfde manier voorbereid dan een man, daar minder zou voor moeten worden beloond. Ongeacht of dit voor 3 weken of 1 dag is. Ongeacht wie er meest 'opbrengt'", zegt een misnoegde fan. "Dit is echt te gek voor woorden. Ze verdienen het om hetzelfde te krijgen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.