Sabine Hagedoren heeft goed nieuws over dit weekend
LHX
Sabine Hagedoren heeft goed nieuws over dit weekend
Foto: VRT1

Vandaag is het een uitzonderlijk warme dag, met temperaturen tot maar liefst 23 of 24 graden. Maar wat kunnen we de rest van de week verwachten?

Het wordt een echte nazomerdag vandaag, met warme temperaturen en veel zon. In de loop van de dag komen er wel wat wolken opzetten, waardoor er in het oosten van het land eventueel een plaatselijk buitje kan vallen.

Vanaf morgen wordt het weer iets minder aangenaam. Vanaf het westen komt er een storing dichterbij, waardoor we vannacht al wat regen krijgen. "Een hogedrukgebied zit boven het oosten van Europa en dat gaat de boel een beetje blokkeren", zegt Sabine Hagedoren op Radio2. Dat betekent dat de storing boven onze streken blijft treuzelen.

Morgen komt de zon er in de loop van de dag wel even door, maar later op de dag verwachten we opnieuw een volgende golf van buien. Vrijdag wordt gelijkaardig. Dan kunnen de buien soms fel zijn, met lokaal een donderslag. 

"Dus dat zijn twee dagen dat het wisselvallig is", aldus Sabine. Maar we blijven wel in de zachte lucht zitten, met donderdag tot 20 en vrijdag tot 19 graden.

"In het weekend wordt het best aangenaam, met 18 graden op verschillende plaatsen. En het blijft ook meestal droog. Eerst nog redelijk veel wolken, maar later gaat de zon er meer door komen." Zondag gebeurt het omgekeerde. "We beginnen zonnig met hoge sluierwolken en later komen er wat lage wolken."

Meer nieuws

Meer nieuws

.