Zoveel kritiek op kijkcijfers als bij ‘Kalm Waes’ heeft hij nog nooit gehad: Tom Waes reageert voor het eerst
WVDS
Zoveel kritiek op kijkcijfers als bij ‘Kalm Waes’ heeft hij nog nooit gehad: Tom Waes reageert voor het eerst
Foto: VRT

Tom Waes is normaal een kijkcijferkanon en al wat hij maakt lijkt massaal veel kijkers te trekken. Maar met zijn gloednieuwe programma Kalm Waes krijgt hij voor de eerste keer veel kritiek te slikken.

In Kalm Waes probeert Tom Waes kalmte en rust te vinden en leren kijkers zaken bij over stress. Maar vooral de kijkcijfers die van 942.000 halveerden naar 550.000 kijkers overschaduwen de inhoud van het programma.

Tom Waes, die zelf de voorbije weken op een Nederlands eiland zat voor zijn nieuwe fictiereeks, reageert nu voor het eerst. Tom zou niet inzitten met de kritiek: “Want nummer 1 zijn in tv-land interesseert me werkelijk geen fluit”.

"Teleurgesteld in cijfers, maar nog nooit zoveel respons en positieve berichten gekregen", Tom Waes

Hij is competitief ingesteld, dus dat de cijfers halveren, daar is hij wel teleurgesteld over, geeft de programmamaker grif toe. Maar hij bekijkt het anders: “Wekelijks leren 600.000 mensen iets bij over stress, de op één na grootste doodsoorzaak ter wereld. Dat is toch waardevol?”, klinkt het bij Tom Waes in Het Laatste Nieuws.

“Ik heb nog nooit zoveel respons en positieve berichten gekregen als nu. Ik heb, samen met de kijkers, veel bijgeleerd over het vinden van rust. Het is jammer dat dat allemaal ondergesneeuwd raakt door dat discours over kijkcijfers”, besluit Waes.

Meer nieuws

Meer nieuws

.